2008-01-06

cs leirta egy levelben, igazabol mi is tortent, ime:

subject:
windowz kalamitas

level:
Tehat azzal kezdodott a dolog, hogy Anna kekhalalt kapott, es utana nem bootolt be a Windowsa, mondvan, nem talalja az E:\WINDOWS\system32\config\system fajt (nb. Annanal az E: a rendszerparticio neve, nem C:).

Az E:\WINDOWS\system32\config a registryt tartalmazo konyvtar neve (ami nehany fajlbol all), tehat arrol volt szo, hogy a registry nem volt elerheto.

Linux alol megneztem, a config konyvtar nem volt olvashato. Volt egy utmutato az MS-tol, mely szerint a WINDOWS\repair konyvtar tartalmaval kell helyreallitani a registryt, ezert mindenekelott meg akartam szabadulni a korrupt config konyvtartol.

Eloszor le akartam torolni, de hala Istennek, nem sikerult, mert akkor is input/output hibat irt ki. At tudtam viszont nevezni config.bak-ka (ez logikus is, hiszen ez nem rajta, hanem a szulokonyvtaran vegrehajtott muvelet).

Ezek utan letre tudtam hozni ujra a configot a WINDOWS\repair-bol. Igy mar bebootolt a Windowsba, de latszott, hogy a repair-es registry csak valami alapertekeket tartalmaz: nem volt igazan hasznalhato a rendszer (800x600 kepernyo, stb).

Ha figyelmesen olvastam volna az MS howto-jat, latom, hogy van 2. es 3. lepes is, ahol is megtortenik a registry teljes helyreallitasa. Ehelyett viszont arra jottem ra, hogy a Windows NTFS reparalo rutinja (chkdisk) helyreallitotta a regi, most config.bak neven letezo regisrty konytarat! Ugyhogy nem kellett mast tenni, csak visszanevezni a mar kijavitott config.bak-ot config-ga (amit persze Linux alol lehetett megtenni).

pusz
Cs

2 comments:

Szemy said...

wáóó

anna said...

el is olvastad??
[tartottam tole, h senki nem olvassa el cs-n es rajtam kivul, de ha te igen, akkor az mar kiraly]